Tijdens de draaidagen leer je kneden en krijg je les rond draaien en afdraaien. We kneden de klei, oefenen op de techniek van het draaien en draaien onze werkjes af op een volgende draaidag. De draaidagen worden ingepland per twee en gevolgd door een glazuurmoment. Een dag draaien dus, een dag waarop we afdraaien en onze gedraaide potjes dus verder afwerken en een moment waarop je je eigen werk kan glazuren met de kleuren die je zelf verkiest.

Op maandagvoormiddag wordt het atelier op regelmatige basis opengesteld voor wie het draaien wil oefenen.
Je kan er dus terecht als je nog wil oefenen. Er wordt op die momenten geen les gegeven.

Het atelier staat open tussen 9 en 11u 30 en je betaalt 25 euro om een voormiddag te komen draaien. Gebruik atelier, verwarming/airco, hapje, drankje zijn inbegrepen.
Klei kan in atelier aangekocht worden . Voor stoken betaal je per stook in verhouding met de ruimte die je nodig hebt in de oven. Werken die in het atelier gemaakt worden kunnen er ook gebakken worden.

De komende zomer kan je opnieuw een driedaagse draaien volgen bij Atelier Djarah. Deze richt zich naar de beginnende pottenbakkers en mensen die de basis verder willen oefenen. ​Je leert de klei voorbereiden, de techniek van het draaien en afdraaien. We richten ons op de cilinder en komvorm.
Deze driedaagse vindt twee keer plaats in een rustig groen kader in Deerlijk:
- op 26, 27 en 30 juli 2018
- op 16, 17 en 20 augustus 2018
met lessen/begeleiding van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u.
Over de middag kan je er je picknick nuttigen.

 

Naast het georganiseerde aanbod workshops op datum kan je bij Atelier Djarah ook een workshop aanvragen. Heb je een verjaardagsfeest, een reunie, een teambuilding, een speciale gelegenheid of je wil eens samenkomen met vrienden en je wilt dit combineren met samen creatief bezig zijn, geef dan gerust een seintje. Er zijn verschillende workshops mogelijk. Zo kan je schalen/kommen, een ingedeukte/eigenzinnige vaas, een primitief masker, afdruk van het gezicht, .. maken. Ik kom op locatie of ik kan ook een locatie voorzien indien gewenst.

Je kan een duo workshop aanvragen in het Atelier. Deze is bedoeld als kwaliteitsmoment voor ouder-kind, meter/peter- kind, tussen partners, vrienden,.. Tijdens deze twee uur durende activiteit zijn we creatief bezig en wordt er volledig afgestemd op het duo dat aan deze activiteit deelneemt zodat het moment als kwaliteitstijd ervaren wordt.

Dit is een tweedelige workshop. Tijdens het eerste moment maken we kommen /schalen en het tweede moment is er om alles te kunnen glazuren.
Alles wordt voorgetoond en uitgelegd. Er is geen voorkennis vereist.

Via klik op de titel kom je op meer info. Welkom!